Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pečené brambory s lilkovou náplní

2. 1. 2013

 253.jpg

 Suroviny:

Velké pěkné brambory, lilek, cuketa, rajčata, česnek, provensálské bylinky, olej, sůl, pepř, strouhaný sýr - nějaký dobře rozpustný, blaťácké zlato, mozzarella, apod.
 

 

 Postup:

 Brambory napůl uvaříme i se slupkou, rozkrojíme a částečně vydlabeme. Cuketu a lilek nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, osolíme, opepříme a ochutíme rozmačkaným česnekem a bylinkami. Naplníme vydlabané brambory, poklademe plátky rajčat, posypeme sýrem a upečeme v troubě vyhřáté na 200°C dočervena.
 

Poznámka: Vydlabané zbytky brambor použijeme na polévku, třeba česnečku. Nebo jimi nastavíme náplň, pak nám na celý plech brambor stačí po 1 kusu lilku a cukety. Lilky se nemusí nechat vypotit, pokud máme čerstvé pevné plody.
250.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář