Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přílohové pečené brambory

8. 3. 2013

patates.jpgSuroviny:

Brambory 1,5 kg, šťáva z 1/2 citronu, olivový olej, trošku vody, 1 lžíce mleté papriky, 6 stroužků česneku, 1 lžíce rozmarýnu, sůl, pažitka.

Postup:

Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a po délce rozdělíme na 4 díly(nebo jak kdo chce). Do mísy dáme rozmačkaný česnek, mletou papriku, rozmarýn, vodu, olivový olej, nakrájenou pažitku nadrobno, šťávu z citronu a osolíme. Všechny ingredience rozmícháme, nasypeme k nim připravené brambory a pěkně v té směsi vyválíme. Pak je dáme na hlubší plech, rukama zastříkáme zbylou směsí a upečeme ve vyhřáté troubě.

Recept jsem našla na www.toprecepty.cz pod názvem Patates.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář