Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zelenina

Příspěvky

Cuketová roláda bez mouky

23. 6. 2017

cuketova-rolada.jpgV letních vedrech máme nejraději něco lehkého, co nezatíží zažívání a dá se jíst studené.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Zelenina | Komentářů: 0

Cuketové závitky

4. 6. 2017

cuketove-roladky1.jpgVýborná chuťovka nebo i lehká večeře. Krásně to voní a skvěle chutná, zkuste. :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Zelenina | Komentářů: 0

Hlíva ústřičná jako minutka

2. 10. 2016

hliva-minutka.jpgHlíva je poměrně tuhá houba. Před samotným smažením se doporučuje z důvodu lepší stravitelnosti ji podusit nebo povařit. Platí to i pro hlívu v trojobalu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Zelenina | Komentářů: 0

Rozkvetlá cibule

25. 8. 2016

rozkvetla-cibule2.jpgTuto dobrou a velmi hezkou chuťovku jsem objevila před časem na Topreceptech. S nepatrnou úpravou jsem konečně vyzkoušela a protože nám moc chutnalo, nabízím svou variantu :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Zelenina | Komentářů: 0

Dolmades

11. 8. 2016

dolmades-fin.jpgDolmades jsou rýží plněné listy vinné révy. Jídlo pochází z Řecka, ale pokud máte možnost sehnat čerstvé listy révy, neváhejte si tuto baštu udělat i doma. Já pěstuju vinnou révu ve skleníku, protože u nás je drsné podnebí.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Zelenina | Komentářů: 0

Cuketové "chipsy"

13. 7. 2016

cuketove-chipsy-fin.jpgSkvělá chuťovka. Cukety musí být mladé a křehké.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Zelenina | Komentářů: 0

Květákové tacos

17. 6. 2016

kvetakove-tortilly.jpgBezmasé jídlo, ale vrčícím masožroutům dovnitř klidně vložte plátek šunky :D

 
Celý příspěvek | Rubrika: Zelenina | Komentářů: 0

Papriky plněné zapečené

15. 5. 2016

plnene-papriky-tasty.jpgPapriky plníme doma lecčíms, je to vděčná zelenina. Tentokrát jsem plnila směsí sýrů a vejcem. Všem chutnalo:)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Zelenina | Komentářů: 0

Obalovaný lilek plněný sýrovou směsí

15. 5. 2016

lilek-tasty2.jpgLilek je naše velmi oblíbená zelenina. Má mnoho variací použití. Tato varianta patří k těm málo dietním, ale moc nám chutnalo. Inpiroval mě videorecept na Tasty.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Zelenina | Komentářů: 0

Zapečené mangoldové řapíky

10. 9. 2015

mangold.jpgNěkteré druhy mangoldu mají pěkné široké řapíky, které se po odříznutí a zpracování listové části mohou upravovat podobně jako chřest. Výborné jsou blanšírované, pokapané máslem a posypané opraženou strouhankou nebo troškou parmezánu. Já jsem je zkusila zapéct, inspirací mi byl italský recept, ale některé věci jsem v něm změnila.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Zelenina | Komentářů: 0