Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cukety pečené po italsku

6. 9. 2017

cukety-stary-it.-rec..jpgSuroviny:

500 g mladých cuket

100 g prorostlé slaniny (nejlépe pancetty)

olivový olej

1 šalotka

1-2 stroužky česneku

500 g loupaných rajčat

sůl, pepř

asi 4 lžíce směsi nasekaných čerstvých bylinek - hladkolistá petržel, bazalka, oregano

50 g strouhaného parmezánu

Postup:

Bylinky smícháme se sýrem.

Neloupané cukety rozpůlíme, na řezu osolíme a necháme půl hodiny "vyplakat".

Na trošce oleje restujeme kostičky slaniny, přidáme nasekaný česnek a jemně nakrájenou šalotku. Osmahneme, zalijeme nakrájenými rajčaty, ochutíme solí a pepřem a asi 15 minut dusíme.

Omáčku nalijeme do pekáčku. Cukety osušíme, řez vydatně zasypeme sýrovo - bylinkovou směsí (přitlačíme ji na povrch cuket) a položíme na omáčku.

Pečeme v troubě při 220°C, cukety by neměly změknou moc, aby nebyly jako bláto.

Podáváme s bílým pečivem, těstovinymi a podobně.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář