Jdi na obsah Jdi na menu
 


Květák v rajčatové omáčce

6. 9. 2017

kvetak-po-rimsku.jpgSuroviny:

1 pěkný květák

1 cibule

2 stroužky česneku

1 plechovka loupaných rajčat

1-2 lžíce dobrého rajského protlaku

hladkolistá petržel

sůl, pepř

olivový olej

zeleninový vývar dle potřeby

navrch strouhaný sýr Provolone (při akci Italské dny jej mívá Lidl)

Postup:

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme rozmačkaný nebo nasekaný česnek, osmahneme, přidáme protlak, zarestujeme (tím protlak zesládne a zvýrazní svou chuť). Zalijeme loupanými rajčaty, ochutíme solí a pepřem a vložíme květák rozebraný na růžičky. Podle potřeby přidáme zeleninový vývar a zvolna dusíme ne úplně doměkka, ke konci zasypeme nasekanou petrželí.

Na talíři posypeme strouhaným sýrem a podáváme s bílým chlebem nebo vařenými bramborami.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář