Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapečený patizon s bylinkovou krustou

5. 9. 2017

zapecene-patizony.jpgSuroviny:

2 patizony (možno použít i lilek nebo mladé cukety)

asi 5 středních rajčat (lepší jsou ta oválná)

1 starší žemle

hladkolistá petržel

bazalka

2 stroužky česneku

olivový olej

Možno strouhaný parmezán - není nutný

Postup:

Patizony očistíme a nakrájíme na asi půlcentimetrové plátky, osolíme a necháme půl hodiny vypotit.

Žemli rozmixujeme a smícháme s nasekaným česnekem a nasekanými čerstvými bylinkami. Kdo chce, může přidat trochu parmezánu, ale není nutný.

Pekáček vymažeme olejem a skládáme střídavě osušené plátky patizonu a plátky rajčat. Zasypeme žemlovou směsí a pečeme v troubě při 180 - 200°C do zrůžovění povrchu.

zapecene-patizony-a.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář