Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bulky se sýrem

31. 3. 2013

syrove-bulky.jpgSuroviny:

450 ml vody, 90 g oleje, 2 lžičky cukru, 3 lžičky soli, 840 g hladké mouky, 30 g droždí, tvrdý sýr na posyp - nejlepší je obyčejný, s 30% tuku

Postup:

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, pak sypké a použijeme program Těsto.
Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na díly a z každého dílku uděláme bulku.
Uložíme je na plech, svrchu je trochu zploštíme a necháme nakynout. Pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným sýrem a upečeme ve vyhřáté troubě (190-200°C 15-20 min podle velikosti bulek a výkonu vaší trouby).
(Těsto je určeno pro velké pekárny, do menších je třeba množství surovin upravit.)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář