Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čokoládový chléb

15. 8. 2014

cokoladovy-chleb.jpgSuroviny:

250 g chlebové pšeničné mouky, 40 g tmavé čokolády (82%), 20 g holandského kakaového prášku, 20 g čerstvého droždí, 1,5 dl mléka, 3 lžíce medu, 20 g změklého másla, špetka soli, podle chuti nasekané vlašské ořechy.

Postup:

Chléb půjde určitě upéct i v domácí pekárně. Lze i klasicky:

Do vlahého mléka rozmícháme droždí a změklou čokoládu. Přidáme vše ostatní a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Vmícháme ořechy. Necháme vykynout, vytvoříme bochníček, položíme na plech vyložený papírem na pečení a opět necháme vykynout. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 45-50 minut. Krájíme zchladlý.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Krajime zchladly?

(Jitkas, 25. 8. 2014 16:13)

A kdo to ma vydrzet, to je urcite tuze dobra zalezitost, vid?

Re: Krajime zchladly?

(Jarka, 25. 8. 2014 16:33)

:) Když upečeš v sobotu večer, dá se to vydržet.