Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kváskový bramborový chléb s pečeným česnekem a čedarem

28. 8. 2018

kvaskovy-s-cedarem.jpegSuroviny:

230 g předem vařených brambor

120 g vody z vařených brambor

300 g kvásku

510 g pšeničné chlebové mouky

14 g soli

28 g pečeného česneku (neloupané stroužky potřeme olejem a pečeme v troubě při 160°C asi 15-20 minut. Pak vymáčkneme ze slupek.

100 g plátků čedaru

Postup:

Kvásek rozmícháme s vodou, přidáme strouhané brambory, vymáčknutý česnek, sůl a mouku a vypracujeme hladké těsto. Rozprostřeme na válu posypaném moukou, poklademe plátky sýru, zatočíme, položíme na desku s papírem na pečení a necháme zakryté 3-4 hodiny kynout. 

Pak rozpálíme troubu na 250°C, na dno vložíme kastrůlek s horkou vodou a plech na pečení. Po vytvoření páry na rozpálený plech přesuneme chléb i s papírem. Pečeme asi 10 minut, pak vyjmeme kastrůlek s vodou, snížíme teplotu na 160-180°C a dopečeme.

Krájíme vychladlé. K tomuto chlebu nepotřebujete už nic, chutná jen tak samotný.