Jdi na obsah Jdi na menu
 


Růže s dýňovým pyré

28. 11. 2016

dynove-ruze.jpgSuroviny:

200 g dýňového pyré

7-10 g čerstvého droždí

50 ml teplé vody

1 lžička cukru

270 g hladké mouky (možná i víc, podle toho, jak mokré máte pyré)

80 g pšeničné celozrnné mouky (např. špaldové)

1 lžička soli

1 lžička citronové šťávy

1 polévková lžíce sádla

Postup:

Pyré dělám tak, že kus vydlabané dýně upeču do změknutí v troubě i se slupkou, po zchladnutí vyberu lžící měkkou dužinu a rozmixuju.

S těstem mi pomohla pekárna, ale možno i klasicky: Z cukru a droždí umícháme kašičku, přidáme rozmixované pyré, vodu, citronovou šťávu, měkké sádlo, mouky a sůl a vymícháme hladké těsto, které se nelepí.

Necháme vykynout, pak lehce rozválíme, vykrajujeme kolečka asi 3 cm v průměru, položíme jich 5 vedle sebe tak, aby se kousek překrývala, pak stočíme a vzniklou růžičku posadíme do tukem vymazaného důlku v plechu na muffinky. Můžeme ale tvořit pouze bochánky, budou taktéž dobré.

Vyhřejeme troubu na 200-210°C a na dno vložíme kastrůlek s horkou vodou, která zabrání vyschnutí a ztvrdnutí pečiva. Tvary pečeme, dokud navrchu nezrůžoví. 

Necháme vychladnou a podáváme jako přílohu k polévkám, pomazánkách a podobně.

dynove-ruzicky1.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář