Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slunečnicové trojhránky

20. 2. 2013

554.jpgSuroviny:

Na omládek 100 ml vlažné vody, 130 g hladké mouky, lžička Sladěnky nebo medu, 20 g droždí


Dále 130 ml vody, 50 g slunečnicových semen, 1-2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky cukru, 2 lžičky soli, žloutek (bílek zůstane na potření před pečením), 70 g změklé Stely nebo jiného margarínu, 120 g žitné chlebové mouky, 220 g hladké mouky, možno přidat kapku kuléru pro barvu.
 

Postup:

Suroviny na omládek necháme umíchat v pekárně a také v ní vykynout - asi 40 minut. Přidáme zbytek surovin a necháme pekárnu vypracovat a vykynout těsto. Vykynuté vytáhneme, propracujeme a rozválíme na plát silný asi 15 mm. Potřeme bílkem, posypeme slunečnicí, rozkrájíme na trojúhelníky a ty necháme na plechu nakynout. Upečeme ve vyhřáté troubě, prvních 10 min asi na 220°C a dopečeme při teplotě 200°C (znovu asi 10 min).
 

Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/

Tam najdete také povídání o sladěnce, omládku a dalších finesách pečení.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář