Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stromboli

3. 1. 2015

stromboli.jpgSuroviny:

Těsto: osvědčené těsto na focacciu

Nápň:  100 g uzené a 100 g klasické mozzarelly - lepší je ta koupená na váhu u pultu, není vodnatá

            1 stroužek česneku

            bazalka

Navrch:  olivový olej, hrubá mořská sůl, rozmarýn.

Postup:

Vykynuté těsto rozválíme, poklademe nasekaným česnekem, bazalkou a kostičkami mozzarelly, trošku sýra si necháme na ozdobu. Zabalíme, položíme na plech vyložený papírem na pečení nebo fólií, povrch propícháme, do otvorů nacpeme zbytky sýra. Povrch pokapeme olejem, posypeme solí a rozmarýnem a upečeme v troubě vyhřáté na 200°C dočervena. Nejchutnější je hned začerstva.        

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář