Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žitno-pšeničné špičky

20. 2. 2013

551.jpgSuroviny:

Na omládek 100 g vlažné vody, lžička Sladěnky, 15 g droždí, 130 g hladké mouky.

Dále 130 g vody, lžíce oleje, 1,5 lžičky soli, lžička drceného kmínu (nemusí být), 250 g žitné chlebové mouky a na dosypání asi 20 g hladké mouky
 

Postup:

V pekárně smícháme suroviny na omládek a necháme 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a necháme v pekárně vymísit tužší těsto. Vyjmeme z pekárny do mísy a necháme asi hodinu kynout. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 5 dílů, z každého uděláme bulku a všechny je necháme asi 10 minut odpočinout. Poté rozválíme na kraťounké minibagety, zašpičatíme jim konce, oválíme je v žitné mouce, několikrát nařízneme a necháme na plechu vykynout. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (210°C/asi 25-30 minut)
 

Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/

Tam najdete i informace o omládku a dalších finesách pečení

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář