Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gastropostřehy

Příspěvky

Fujtajbly verzus kvalita

1. 9. 2013

Trochu jsem se zamyslela nad fujtajbly, kterými nás zásobuje trh s potravinami u nás.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Gastropostřehy | Komentářů: 2

Vegetariáni, vegani atd.

21. 6. 2013

Tak jako existují různé hudební směry, existují i různé směry ve výživě. Některé vznikly jako nutná odpověď na ty zdravotní a ekologické problémy, které si způsobili lidé svou bezuzdností. Potud je vše v pořádku. Ovšem militantní chování některých jedinců z těchto skupin mě dovedlo k zamyšlení.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Gastropostřehy | Komentářů: 0

Už to vím - jsem "čichač" :)

21. 5. 2013


Recept na dlouhověkost: hladovět a nečuchat Zvědavý nos je pro dlouhověkost podobně špatný jako příliš mlsný jazyk. Tvrdí to studie amerického vědce Scotta Pletchera, který studoval vliv vůní na octomilky. O tom, že život mnoha tvorů, pravděpodobně včetně člověka, se dá prodloužit omezením přísunu potravy se ví už dlouho.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/vune-jidla-zkracuje-zivot-09r-/veda.aspx?c=A070205_095041_ln_veda_fho

"Recept na dlouhověkost: hladovět a nečuchat.  Zvědavý nos je pro dlouhověkost podobně špatný jako příliš mlsný jazyk." Tvrdí to studie amerického vědce Scotta Pletchera, který studoval vliv vůní na octomilky.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Gastropostřehy | Komentářů: 2

"Berličky" při vaření

15. 5. 2013

Na úvodní stránce píšu o tom, že nerada používám dochucovadla. Asi bych měla své důvody blíže vysvětlit.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Gastropostřehy | Komentářů: 0

Gurmán

13. 5. 2013

Jednou, když jsem v rybárně u pana Zajíčka stála frontu, vešel dovnitř starší pán v baloňáku. Začal se dožadovat čerstvé makrely, důrazně řkouc, že je gurmán a pak líčil asi 5 minut užaslému publiku, jak hodlá coby gurmán s takovou rybou naložit. Tedy opravdu ji chtěl nakládat, vyjmenoval mnoho druhů koření, mořskou sůl,  pomeranč a zázvor, nějaký alkohol a po několikahodinovém naložení - myslím, že říkal do rána, ji hodlal upéct.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Gastropostřehy | Komentářů: 0