Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dušené drůbeží žaludky

30. 5. 2013

dusene-drubezi-zaludky-po-cinsku-48518.jpgSuroviny:

500 g drůbežích žaludků

1 pórek

2 lžíce sójové omáčky

1 lžička zázvoru

2 lžíce karamelu

1 lžíce rýžového (nebo jiného) octa

asi 1/2 l vody

olej na smažení.

Postup:

Žaludky pečlivě očistíme, na vyklenuté prostřední části uděláme zářezy po délce a napříč, čímž vznikne jakási mřížka. Neproříznout skrz! Jednou až dvakrát je propláchneme vařící vodou, čímž se mřížka otevře. Na oleji jen krátce osmahneme kolečka pórku, až zavoní, přidáme žaludky, všechno koření, karamel a zalijeme vodou, jen aby byly těsně potopeny. Po uvedení k varu ztlumíme a pomalu dusíme 1 a 1/2 až 2 hodiny. Ke konci zakápneme octem pro zvýraznění chuti. Podáváme s rýží.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář