Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karbanátky z krůtího masa pečené v troubě

10. 5. 2013

karbose.jpgSuroviny:

Mleté syrové krůtí maso, měla jsem v mrazáku různé odkrojky z prsou a stehen a bylo potřeba to zpracovat

 Brambory vařené ve slupce - asi polovinu z množství masa

Smažená cibulka, rozmačkaný česnek, majoránka - nejlépe čerstvá, sůl a pepř dle chuti. Strouhanka na obalení, trošku oleje na potření - nemusí být.

Postup:

Oloupané brambory nastrouháme nebo rozmačkáme, přidáme mleté maso, smaženou cibulku a dochutíme česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Promícháme a tvoříme malé karbanátky. Obalíme je ve strouhance, položíme na plech vyložený papírem na pečení, můžeme potřít lehce olejem a v troubě při 200°C pečeme asi 20-25 minut, v polovině pečení otočíme, aby se opekly z obou stran rovnoměrně.

Pozn.: Díky bramborám je hmota pěkně vláčná a drží pohromadě, takže není nutné dávat vajíčko, mouku a pod. Pečení v troubě téměř nebo úplně bez tuku je fajn, určitě to vyzkoušejte :)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář