Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře na hruškách s flambovanými ořechy:

1. 1. 2013

 

360.jpg

Suroviny:

 1 kuře nebo 4 stehna, 4 hrušky, sůl, pepř, vývar, smetana, niva (nemusí být), olej, větší hrst vlašských ořechů, 1-2 lžíce hruškovice (v nouzi vodky).
 

Postup:

Kuře omyjeme, lehce osolíme (vývar a Niva jsou slané) a opepříme, dáme do pekáčku, podlijeme trochu vývarem a pečeme. Když je napůl upečené, obložíme rozčtvrcenými hruškami bez jádřinců a dopečeme doměkka. Porce masa vyjmeme, výpek i s hruškami slijeme do hrnku a porce vrátíme do pekáčku, posypeme nastrouhanou nivou a vrátíme do už vypnuté ještě horké trouby, aby se sýr roztavil. Výpek buď zredukujeme nebo naopak naředíme vývarem podle potřeby, rozmixujeme, můžeme přidat zbytek nivy, zjemníme smetanou a necháme přejít varem. Na trošce oleje pražíme nasekané ořechy, v malé kovové naběračce zahřejeme hruškovici, na kraji hořáku zapálíme a hořící nalijeme na ořechy. Na talíř dáme porci kuřete, hruškovou omáčku a navrch ořechy. Podáváme nejlépe s rýží.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář