Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřecí prsa v bresaole a špenátových listech dušená s houbami shitake a pórkem

19. 10. 2016

prsa-ve-spenatu2.jpgSuroviny:

pro 2 osoby:

2 kuřecí prsa

asi 100 g zimního špenátu

50 g plátků bresaoly  (sušené hovězí šunky) - nemusí být

1 šalotka

asi 70 g hub shitake nebo smržů

4 malé pórky - bílá část

sůl, pepř

kousek másla

trochu drůbežího vývaru nebo jen vody

Postup:

Kuřecí prsa nakrájíme naplocho na plátky - seřízneme asi 1 cm tenkou vrchní vrstvu a pokračujeme stejným způsobem až dolů.

Prsa proložíme plátky bresaoly a omytých a okapaných listů špenátu a vrstvíme na sebe. Nemáme-li bresaolu, stačí jen osolit a opepřit. Celé ještě zabalíme do špenátových listů. Pro jistotu můžeme zajistit kuchyňským provázkem.

Na pánvi na másle zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, vložíme plněné plátky, plátky nakrájené z hub a rozpůlené části pórků. Podlijeme vývarem nebo jen vodou a dusíme asi 25 minut. Podle potřeby podlijeme.

Vyjmeme kuřecí díly, do sosu rozmícháme kousek másla a už nevaříme. Prsa rozřízneme, aby hezky vyniklo proložení a podáváme s různě upravenými bramborami nebo rýží.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář