Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřecí válečky s celerovým pyré a žampiony

12. 3. 2017

kureci-valecky2.jpgSuroviny:

4 kuřecí prsa

sůl, bílý pepř
čerstvý rozmarýn
tekutý kouř
máslo na opékání

Pyré: 1 celer
4 brambory
sůl
2 bobkové listy
několik kuliček celého pepře a nového koření
máslo

steakové žampiony
máslo

Postup:

Kuřecí prsa očistíme, okořeníme solí, pepřem a nasekaným rozmarýnem. Fresh fólii potřeme tekutým kouřem, zabalíme každé prso zvlášť a vytvoříme pevné balíčky. Vaříme v páře na velmi mírném plameni asi 25 - 30 minut. Pak vybalíme (tekutinu zachytíme) z fólie a rychle osmahneme na másle ze všech stran. Spolu s masem opečeme nakrájené žampiony, které tvoří přílohu. Po vyjmutí balíčků do pánve vlijeme tekutinu vzniklou při vaření a odvaříme přípečky.

Očištěný celer a brambory s kořením vaříme v osolené vodě doměkka. Pak scedíme, vyjmeme koření a s máslem rozmělníme na pyré.

Válečky šikmo rozřízneme a podáváme s pyré a žampiony.

kureci-valecky.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář