Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medová kachna s jablky

17. 2. 2013

494.jpgSuroviny:

Kachna která váží aspoň 2 kg, 4-5 lžiček soli, 1 lžička sušeného tymiánu , 4-5 jablek kyselejších, 50 g sušených švestek, 2-3 lžičky kmínu , vývar na podlití (používám drůbeží - je lepší šťavnatější), 3-4 lžíce medu, 150 ml červeného vína , bylinky na ozdobu.
 

Postup:

Kachnu očistíme a osušíme, z venku i zevnitř dobře osolíme, hlavně v záhybech a pak do kachny dáme jablka nakrájená na 4-5 částí, která smícháme se švestkami a tymiánem a otvor dobře spíchneme. Dáme do pekáčku a posypeme kmínem, podlejeme vývarem, vložíme do trouby na 180°C a pečeme 2,5-3 hod (nebo dokud není maso krásně měkké). Na začátku necháme odklopené, ale po pár minutách přiklopíme pekáč. Během pečení potíráme medem smíchaným s vínem. Půl hodinky před dokončením zase odklopíme, aby se vytvořila kůrčička. Poté podáváme s bramborem a ozdobíme bylinkami.
Zdroj: www.toprecepty.cz
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář