Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pečené kuře se šalvějí a petrželkovou omáčkou

7. 3. 2013

kure-v-petrzeli.jpgSuroviny:

1 kuře, sůl, 2 lžíce másla, 4 čerstvé lístky nebo lžíci sušené šalvěje, čerstvě drcený černý pepř, 1 šalotka, 2 větší stroužky česneku, olivový olej, 1 citron, 1 velká hrst čerstvé zelené petrželky, 2 lžíce sekaných mandlí, 1-2 plátek toustového bílého chleba, 200 ml kuřecího vývaru.

Postup:

Změklé máslo promícháme s pepřem, solí a nasekanou nebo rozemnutou šalvějí. Kuře naporcujeme a pod kůži vetřeme ochucené máslo. Ještě osolíme povrchu, rozložíme do pekáčku, polijeme šťávou z celého citronu a pečeme v troubě při 220°C asi hodinu.
Mezitím na pánvi rozpálíme olej, vhodíme jemně nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek, rozdrobený toustový chléb, mandle a společně smažíme dorůžova. Pak tuto směs přendáme do mixéru, přidáme petrželku, přilijeme vývar a rozmixujeme na hladkou omáčku, podle potřeby ředíme vývarem. Vrátíme do pánve a udržujeme teplé.
Kuře podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář