Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pikantní kuřecí s dýní a cizrnou:

1. 1. 2013

 217.jpg

Suroviny:

  1 menší dýně Hokaido (asi 500 g), 1 větší cibule, kousek čerstvého zázvoru, 4 řízky z kuřecích prsou, 400 g plechovka sterilovaných rajčat, 400 g plechovka sterilované cizrny, 2-3 lžičky harissy, trošku cukru, sůl, pepř, olej.
 

 

 Postup:

Dýni oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme na malinké kousíčky nakrájený oloupaný zázvor, maso a opékáme. Až maso zbělí, osolíme, opepříme, přidáme harissu, dýni, zalijeme rajčaty z konzervy a několika lžícemi vody, malinko přisladíme a zvolna dusíme, dokud dýně nezměkne. Ke konci vmícháme okapanou propláchnutou cizrnu a necháme prohřát. Dobré jsou k tomu těstoviny, rýže nebo jen čerstvá bagetka. Tentokrát jsem potřebovala zpracovat zbytek barevných paprik, tak jsem je nakrájela na proužky a dusila spolu s dýní. 

Harissa je pasta z pálivách papriček.
 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář