Pikantní kuřecí s dýní a cizrnou:
Suroviny:
1 menší dýně Hokaido (asi 500 g)
1 větší cibule
kousek čerstvého zázvoru
4 řízky z kuřecích prsou
400 g plechovka sterilovaných rajčat
400 g plechovka sterilované cizrny
2-3 lžičky harissy
trošku cukru
sůl, pepř
olej.
Postup:
Dýni oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Kuřecí maso nakrájíme na kousky.
Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme na malinké kousíčky nakrájený oloupaný zázvor, maso a opékáme. Až maso zbělí, osolíme, opepříme, přidáme harissu, dýni, zalijeme rajčaty z konzervy a několika lžícemi vody, malinko přisladíme a zvolna dusíme, dokud dýně nezměkne.
Ke konci vmícháme okapanou propláchnutou cizrnu a necháme prohřát. Dobré jsou k tomu těstoviny, rýže nebo jen čerstvá bagetka. Tentokrát jsem potřebovala zpracovat zbytek barevných paprik, tak jsem je nakrájela na proužky a dusila spolu s dýní.
Harissa je pasta z pálivách papriček.