Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karlovarský kotouč

13. 5. 2018

karlovarsky-kotouc2.jpgSuroviny:

800 g telecího masa (měla jsem ořech)

150 g prorostlé slaniny

sůl, pepř

3 vejce

máslo, olej slunečnicový

kapary

lžíce hladké mouky a lžíce másla na zahuštění

vývar z kostí nebo voda

Postup:

Maso otřeme vlhkou utěrkou a rozřízneme na plát. Dobře naklepeme.

Na másle připravíme řídká míchaná vejce a necháme trochu zchladnout.

Maso osolíme, opepříme, poklademe slaninou, potřeme míchanými vejci, posypeme kapary. Zatočíme a upevníme jehlami na závitky nebo svážeme kuchyňským provázkem do rolády. Povrch též trochu osolíme a opepříme.

Na pekáči rozpustíme máslo, přidáme trochu oleje a na této směsi opečeme roládu ze všech stran.

Podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme přiklopené 1-1,5 hodiny při 200°C. Měkké maso vyjmeme, necháme chvíli odležet a pak zbavíme jehel nebo provázku.

Ke konci výpek zahustíme moučným máslem (změklé máslo a mouku promísíme, uděláme z něj kuličku a rozpustíme ve výpeku). Provaříme.

Přílohu tvoří zeleninový salát a bramborová kaše nebo rýže. Studená roláda skvěle doplní obložené mísy.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář