Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bylinková roláda z karé (= kotleta bez kosti)

5. 10. 2017

bylinkova-rolada.jpgSuroviny:

1 kg karé (vykostěné kotlety)

kůra z půlky citronu

sůl, pepř

čerstvá šalvěj a hladkolistá petržel

bílé víno nebo voda na podlití.

Postup:

Maso otřeme vlhkým ubrouskem a nařízneme tak, aby vznikl plát jako na roládu. Lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

Kůru z dobře omytého citronu nastrouháme, nasekáme bylinky a touto směsí lehce posypeme plochu masa.

Pevně zatočíme, povrch ještě trochu osolíme a opepříme a roládu zajistíme povázkem. Na troše sádla roládu ze všech stran opečeme, pak ji vložíme do trouby vyhřáté na 220°C, podlijeme, přikryjeme a pečeme, ke konci odkryjeme, aby maso chytilo pěknou barvu. Odškrabeme přípečky, které rozmícháme ve výpeku.

Podáváme se šťouchanými bramborami (kmín, sůl a jarní cibulka osmahnutá na másle) a karamelizovanými jablky (na másle podusit, poprášit trochu cukrem a nechat jej zkaramelizovat). Brambory přelijeme výpekem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář