Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vepřové plněné špenátem

12. 3. 2017

veprove-plnene-spenatem.jpgSuroviny:

2-2,5 kg vepřového masa

500 g listového špenátu

asi 70-80 g sýra Grana Padano nebo parmezánu

trochu oleje

2-3 stroužky česneku

sůl, pepř, rozmarýn.

1-2 cibule

Postup:

Na oleji zpěníme nasekaný česnek, přidáme špenát, osolíme a prudce restujeme, dokud nezavadne. Dusíme téměř doměkka, vydusíme tekutinu, můžeme trochu rozmělnit ponorným mixérem. Do zchladlého špenátu vmícháme nastrouhaný sýr.

Pekáček vyložíme nahrobo nakrájenou cibulí.

Maso nařežeme na plát a rozklepeme. Osolíme a opepříme, potřeme náplní a stočíme. Zajistíme povázkem, povrch též osolíme a opepříme, položíme snítku rozmarýnu, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme v troubě při 220-250°C doměkka a dočervena.

Hodí se k tomu bramborová kaše, bramborové knedlíky, polenta a pod.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář