Buchty a koláče
Příspěvky
Bavorské vdolečky
20. 7. 2015
Klasika, máme je moc rádi s čerstvým domácím džemem a nadrobeným tvarohem. Obzvláštní mlsouni si navrch ještě dají trochu ušlehané šlehačky nebo kopeček kysané smetany.
Bábovka Comtessa de noir
10. 5. 2015
Luxusní bábovka podle slavné cukrářky paní Mirky Slavíkové, vyzkoušejte:)
Trnová koruna
4. 4. 2015
Moučník z kynutého těsta, který je zajímavě pletený a ozdobený mandlovými hranolky. Nápad jsem si vystřihla před mnoha lety z nějakého časopisu.
Bábovka Mraveniště - Ameisenkuchen
31. 1. 2015
Název vymysleli v Německu přiléhavý, jejich oblíbený moučník skutečně vzhledem připomíná mraveniště plné mravenců. Díky tuku a eierkoňaku je krásně vláčný a voňavý :) Pokud vám po vánočním hodování zbyl v láhvi vaječný likér, tohle je moc dobrý způsob, jak ho zpracovat.
Sladké zrno
4. 1. 2015
U nás dělá jedna pekárna moc dobré bulky, měkoučké, jen mírně sladké, vonící po skořici a plné různých zrníček. Snažila jsem se něco podobného upéct doma. No, v té pekárně by se asi divili :D Nicméně, moje bulky jsou taky peříčkově nadýchané, nepřeslazené, voní skořicí a jsou plné různých zrníček ;-)
Kynuté bulky v makové drobence
26. 10. 2014
Ráda do těst přidávám strouhané předem uvařené brambory. Je to stará vychytávka. Zvláště kynuté těsto je díky bramborám krásně vláčné a jemné.
Moravské koláče
19. 10. 2014
Moje babička jim říkala dvojctihodné, protože mají dvě náplně - uvnitř jsou plněné tvarohovou nádivkou a navrch povidlovou.
Jednoduché hruškové koláčky
21. 8. 2014
Tento moučník z listového těsta a hrušek jsem zahlédla v nějakém televizním pořadu o vaření. Nezapsala jsem si jej, takže jsem postupovala tak, jak mi má děravá paměť napověděla. Koláčky byly moc dobré a rychle hotové, vyzkoušejte :)
Citronové máslové řezy
15. 8. 2014
Tuhle jednoduchou a rychlou dobrotu jsem vyzkoušela podle receptu Olgy na Topreceptech.cz. Zkuste, chuť je jemná a lahodná :)