Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cupcakes plněné banánem a s pařížskou šlehačkou

31. 3. 2013

cupcakes.jpgSuroviny:

Pařížská šlehačka: 250 ml smetany ke šlehání, 30 g cukru krupice, 30 g holandského kakaa.
 

Cupcaky: 50 g holandského kakaa, 240 ml vroucí vody, 175 g hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku, špetka soli, 113 g změklého másla, 100 g cukru krupice, 2 celá vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu

dále: větší banán nebo dva malé.

Postup:

Den předem připravíme pařížskou šlehačku:
smetanu svaříme s kakaem a cukrem, necháme vychladnout a na noc uložíme do ledničky.

Cupcaky:
1. Vroucí vodou zalijeme kakao, vymícháme do hladké pasty.
2. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vejce, extrakt a prosátou směs mouky, prášku a soli. Nakonec přimícháme zchladlou kakaovou hmotu.
3. Ve formě na muffiny vyloženou košíčky na pečení (plníme jen do 3/4!) pečeme na 190°C 15-20min.

4. Po úplném vychladnutí (a příp. odležení) lehce vydlabeme vršek každého cupcaku a naplníme ho banánem (rozmačkaným vidličkou).
5. Před podáváním vyšleháme paříž. šlehačku a zdobicím sáčkem aplikujeme "čepičku".

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář