Jdi na obsah Jdi na menu
 


Linecká bábovka

29. 5. 2013

355.jpgSuroviny:

Těsto: 300 g hladké mouky (může být celozrnná), 200 g másla (dala jsem půl na půl máslo a Heru), 100 g moučkového cukru, 2 žloutky, citronová kůra.
 

Náplň: 4 žloutky, 6 bílků, 150-200 g ořechů, 40 g piškotů, 150 g moučkového cukru (dala jsem 100 g a stačilo to), citronová šťáva.Tuk a mouka do formy.
 

Postup:

Z ingrediencí na těsto vypracujeme na válu klasické linecké těsto a dáme do chladna odpočinout.Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. 3/4 těsta lehce vyválíme, vložíme do formy a pečlivě vymačkáme kolem dokola i do výšky. Viz obrázky dole. Případné napojení nevadí, při pečení se ztratí  Bílky s citronovou šťávou vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme nastrouhané ořechy a piškoty a opatrně sníh z bílků.Vyplníme touto pěnou formu vyloženou těstem, zbylou 1/4 těsta opět lehce rozválíme a poklademe navrch.Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 10 minut, potom snížíme na 180°C a dopékáme asi 30-35 minut. Upečenost zjistíme špejlí. Horkou bábovku vyklopíme a po úplném zchladnutí krájíme.
 

Zdroj: www.conovehonakopci.cz
 

351.jpg

 

 

 

 

 

 

 

352.jpg

 

 

 

 

 

 

 

353.jpg

 

 

 

 

 

 

 

354.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář