Jdi na obsah Jdi na menu
 


Linecká bábovka

29. 5. 2013

355.jpgSuroviny:

Těsto:

300 g hladké mouky (může být celozrnná)

200 g másla (dala jsem půl na půl máslo a Heru)

100 g moučkového cukru

2 žloutky

citronová kůra.
 

Náplň:

4 žloutky

6 bílků

150-200 g ořechů

40 g piškotů

150 g moučkového cukru (dala jsem 100 g a stačilo to)

citronová šťáva.

Tuk a mouka do formy.
 

Postup:

Z ingrediencí na těsto vypracujeme na válu klasické linecké těsto a dáme do chladna odpočinout.

Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. 3/4 těsta lehce vyválíme, vložíme do formy a pečlivě vymačkáme kolem dokola i do výšky. Viz obrázky dole. Případné napojení nevadí, při pečení se ztratí 

 Bílky s citronovou šťávou vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme nastrouhané ořechy a piškoty a opatrně sníh z bílků.Vyplníme touto pěnou formu vyloženou těstem, zbylou 1/4 těsta opět lehce rozválíme a poklademe navrch.

Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 10 minut, potom snížíme na 180°C a dopékáme asi 30-35 minut. Upečenost zjistíme špejlí. Horkou bábovku vyklopíme a po úplném zchladnutí krájíme.
 

Zdroj: www.conovehonakopci.cz
 

351.jpg

 

 

 

 

 

 

 

352.jpg

 

 

 

 

 

 

 

353.jpg

 

 

 

 

 

 

 

354.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář