Jdi na obsah Jdi na menu
 


Minijablíčka

11. 1. 2014

minijablicka.jpgSuroviny:

Těsto: 250 g polohrubé mouky, 10 g čerstvého droždí, 1 žloutek, 50 g másla, 80 g cukru, špetička soli, 1 lžička citronové kůry, 1 dl mléka.

Dále - jablko, hranolky mandlí, loupaná dýňová semínka, mletá skořice + moučkový cukr, 1 bílek na potření.

Postup:

Vypracujeme klasické kynuté těsto, pomohla mi pekárna. Lze i klasicky: umíchat kvásek z droždí, cukru, vlažného mléka a trošky odvážené mouky. Jakmile ožije, přidat vlahý tuk, žloutek, kůru z citronu a zbytkem mouky zadělat těsto, které se nelepí. Možná budete muset trošku mouky přidat. Nechat vykynout v teple.

Jablko oloupeme, nakrájíme na kostičky o hraně asi 1 cm.

Z vykynutého těsta odebíráme malé kousky, každý roztáhneme na placičku, vložíme kostičku jablka a uzavřeme. Vzniklá kulička nesmí být do celého důlku, ještě to vykyne. Vložíme do olejem potřeného důlku na minimuffiny. Po vykynutí prstem vytlačíme shora dolík, potřeme bílkem rozšlehaným s lžící vody, vpíchneme hranolek mandle jako stopku a přilepíme dýňové semínko jako lístek.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C, horké poprášíme cukrem smíchaným se skořicí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář