Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žirafí bulky

5. 9. 2013

zirafi-housky.jpgSuroviny:

500 g hladké mouky

200 ml mléka

100 g cukru

80 g rozpuštěného vlahého másla

špetka soli

20 g droždí.

Krusta:

125 g hladké rýžové mouky (seženete ve zdravé výživě)

125 ml vody

2 lžíce cuku

2 lžíce oleje

1 sáček sušeného droždí.

 

Postup:

Zpracujeme těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vytvoříme 10-12 bulek, položíme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě kynout. 

Mezitím si připravíme těstíčko na krustu. Necháme chvilku odpočinout a potřeme jím vykynuté bulky. Těstíčko by mělo být tak husté, aby z bulek nestékalo. Upečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Krusta pečením sama takhle hezky popraská

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář