Nepečené a dezerty
Příspěvky
Zapečená čokoláda
7. 4. 2013
Tenhle recept jsem našla v starším čísle Apetitu. Po vyzkoušení si myslím, že by se měl jmenovat Zapečená láska nebo dokonce vášeň :) Kdo je čokoholik jako já a vyzkouší, porozumí ;-) Když totiž prolomíte povrchovou krustičku, čeká vás uvnitř tekutá horká čokoláda ochucená mandlovým likérem - báječné :)
Jahodové carpaccio
7. 3. 2013
Carpaccio jsou, hodně zjednodušeně řečeno, tenké plátky tepelně neupravené potraviny s dochucující omáčkou. Nejznámější je asi carpaccio ze syrové svíčkové, čerstvého lososa nebo z žampionů. V jedné knížce jsem četla o jahodovém carpacciu. Spojení čerstvých jahod a balzamikové redukce je famózní ;-)
Grilovaný ananas
7. 3. 2013
Ovoce na grilu je výborná delikatesa. Cukr obsažený v ovoci částečně zkaramelizuje, chutě se koncentrují.
Broskev Melba
2. 12. 2012
Lahodný dezert, který je nejlepší v létě z čerstvého ovoce, v zimě ho můžete připravit z kompotovaných broskví a mražených malin.