Jdi na obsah Jdi na menu
 


Palačinky zapečené s chřestem a bešamelem

29. 4. 2018

stazeny-soubor.jpgSuroviny:

1 svazek zeleného chřestu

sůl

70 g sýra gruyére

100-150 g dobré šunky

olej

Palačinky:

1/2 l mléka

200 g hladké mouky

2 žloutky

špetka soli

Bešamel:

1/2 l mléka

40 g másla

40 g hladké mouky

sůl, pepř

Postup:

Těsto na palačinky vymícháme dohladka a necháme chvíli odležet. Pak na olejem potřené pánvi smažíme tenké palačinky. Skládáme je na sebe a udržujeme teplé.

Z chřestu odlomíme špičky, zbytek šetrně oloupeme škrabkou, nedřevnaté části nakrájíme na asi 1 cm silné kousky (slupky a dřevnaté konce uvaříme a vývar použijeme do některé zeleninové polévky). Blanšírujeme v osolené vodě asi 98°C horké asi 15 minut nebo do změknutí. 

Pekáček nebo zapékací misku vytřeme olejem.

Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, zalijeme studeným mlékem a vymícháme hustou a hladkou bešamelovou omáčku, ochutíme, povaříme asi 5 minut.

Kousky chřestu promícháme s 2/3 bešamelu. Palačinky jednu po druhé potřeme chřestovým bešamelem, položíme plátky šunky a zatočíme. Naplněné palačinky rovnáme do pekáčku. 

Povrch potřeme zbylým bešamelem, posypeme nastrouhaným sýrem. Ozdobíme odloženými hlavičkami chřestu.

Zapečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15-20 minut - do zčervenání povrchu. Podáváme se zeleninovým salátem. 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář