Jdi na obsah Jdi na menu
 


Risotto s kuřecím masem a špenátem (Risotto con pollo e spinaci)

14. 1. 2017

risotto1.jpgSuroviny:

400 g rýže na risotto (Arborio, Carnaroli, Vialone nano a pod.)

asi 1l horkého kuřecího nebo zeleninového vývaru

100 ml bílého suchého vína

500 g kuřecích prsou

350-400 g listového špenátu

50 g másla

3 lžíce olivového oleje

50 g parmazánu

sůl, pepř dle chuti

Soffritto:

2-3 šalotky

2 řapíky celeru

1 větší mrkev

Postup:

Šalotku, mrkev a celer očistíme a rozsekáme v sekáčku nadrobno. Tato "svatá trojice" tvoří v italských pokrmech často základ celého vaření. Podušená na oleji nebo másle dává základní chuť mnoha omáčkám a skvěle doplňuje chuť masa.

soffritto.jpgNa pánvi na trošce oleje opékáme nakrájené maso, po chvíli osolíme, opepříme a restujeme do měkka. Ke konci přidáme natrhané špenátové listy (čerstvé jsou lepší) a necháme změknout.

V kastrolu na oleji zvolna dusíme směs na soffritto, pak zvýšíme plamen, přidáme nepropláchnutou rýži a opékáme, dokud rýže nemá sklovitou barvu. Pak vlijeme víno a necháme prudce odpařit.

Poté po částech přidáváme horký vývar, promícháváme a zvolna vaříme, dokud není rýže hotová na skus. Nesmí být ani suchá ani utopená. Těsně před dokončením vmícháme směs masa a špenátu z pánve, máslo a polovinu z nastrouhaného parmazánu. Promícháme a necháme prohřát.

Podáváme posypané zbylým sýrem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář