Polévky
Příspěvky
Mrkvová polévka se zázvorem a pomerančem
6. 2. 2014
Mrkev je levná a dá se z ní upravit spousta dobrot. Stejně jako dýňových, i mrkvových krémových polévek je mnoho. Tahle varianta je jednoduchá a nám chutná :)
Naše kulajda
15. 11. 2013
Každá rodina má svůj oblíbený recept. Základem ale zůstávají houby, brambory, smetana, vejce a kopr.
Dýňová polévka
30. 9. 2013
Existuje jich mnoho druhů, vlastně se dá říci, že každý, kdo vaří polévku z dýně, má svůj oblíbený recept. Tak tedy ten můj, již tradičně minimalistický :)
Gazpacho
20. 6. 2013
Po teplých, přímo zahřívacích polévkách nastalo období, kdy voláme naopak po něčem na zchlazení. Studené polévky jsou na to ideální - zchladí vás, nasytí a doplní minerály, vypocené během horkého dne, ale nezatíží vaše zažívání. Tato polévka pochází ze Španělska, z Andaluzie. Existuje mnoho variant, tak tady máte jednu z nich:
Polévka z pečených brambor
26. 2. 2013
Že jste o ní ještě neslyšeli? Z toho si nic nedělejte, já donedávna také ne. Ale je opravdu výborná, doporučuju.
Falešná dršťková z hlívy
26. 2. 2013
Hlíva je skvělá. Zdravá, velice chutná a variabilní. I moje dcery, které pravou dršťkovou polévku nejedí, tuhle mají rády.
Ukrajinský boršč
17. 2. 2013
Kdysi v raném mládí jsem byla na výměnném táboře v Bělorusku. Boršč mi tam moc chutnal. Od té doby jsem marně toužila po receptu, který by byl co nejvěrnější. Až jsem narazila na internetu na tento.
Kapustová polévka s rajčaty a uzenou paprikou
17. 2. 2013
Polévka z kapusty, doplněná rajčaty a zakysanou smetanou vás příjemně naladí ke konzumaci dalšího pokrmu. Ale ani jako lehká večeře s křupavou bagetkou není špatná :)
Celerová s Nivou
1. 1. 2013
Česká niva se k bulvovému celeru báječně hodí, dává příjemnou ostrost jeho nasládlé chuti a výborně ji doplní.