Pomazánky, saláty a studená kuchyně
Příspěvky
Rybí řízky jako utopenci
16. 1. 2016
Utopence z buřtů děláme tak dvakrát - třikrát za rok, ale rybí utopence jen kolem Vánoc. Štědrý den je totiž jediný, kdy smažím z kaprů řízky, během roku si občas na kaprovi pochutnáme, ale v jiných úpravách. Vánoční kapři bývají minimálně dva a protože další dny o zbylé řízky už není velký zájem, začala jsem je nakládat stejně jako nakládám špekáčky. Nakládám je hned na Boží hod vánoční, aby na Silvestra a po něm mohly být skvělou chuťovkou, protože kosti díky nálevu změknou natolik, že nejsou patrné a rybu můžete jíst bez otravného obírání.
Pomazánka z cukety
24. 9. 2015
Moc dobrá, vyzkoušejte :) Kdysi jsem ji dělávala s uzeninou, většinou špekáčkem nebo měkkým salámem. Ale poslední roky se snažím uzeninu omezovat a nahrazovat zdravějšími alternativami - zde například uzeným tofu.
Salát z kysaného zelí s mrkví
19. 2. 2015
Typicky zimní salát, jednoduchý, moc dobrý a plný vitamínů, zvláště, pokud použijete doma naložené zelí.
Salát ze syrového květáku
11. 10. 2014
Koupila jsem dva malé květáky. Jeden jsem spolu s brokolicí udělala na oběd zapečený, z druhého jsem udělala tento salát. Máme raději saláty ze syrové zeleniny, hezky křupou :)
Carpaccio z červené řepy
28. 9. 2014
Carpaccio je druh jídla, kdy se tenké plátky syrové suroviny (pravá svíčková, losos, žampiony, různé ovoce a pod.) podávají s ochucující omáčkou. Na netu najdete spousty jídel s názvem Carpaccio z červené řepy, ale valná většina z nich obsahuje řepu pečenou či vařenou a to je spíš salát než carpaccio. Ze syrové řepy jsem toto jídlo zatím viděla jen u pana Pohlreicha. Moje je trochu jiné.
Naložená grilovaná zelenina
15. 8. 2014
Když zbyde grilovaná zelenina, máme ji rádi naloženou a pak ji jíme jako salát nebo chuťovku.
Lilková pomazánka trochu jako tatarák
22. 7. 2014
Báječná lilková pomazánka chutná nejlépe s opečenou bagetou nebo na topinkách.