Pomazánky, saláty a studená kuchyně
Příspěvky
Salát ze syrové červené řepy
20. 10. 2013
Salátů z vařené řepy je moc. Zkuste tentokrát řepu nevařit, jen ji oloupat (vezměte si na to gumové tenké rukavice), nastrouhat a doplnit dalšími syrovými ingrediencemi - mrkví a jablky a upravit nasladko. Je to moc dobré :)
Papriky plněné za studena
20. 10. 2013
Nápad naplnit papriky za studena pomazánkou jsem před dávnými lety našla v nějakém časopisu. Moc nám chutnalo a od té doby občas zopakuju, když máme přebytek paprik nebo jsou zrovna v "akci".
Roládky z toustového chleba
12. 10. 2013
Inspiraci na tohle nápadité pohoštění jsem před lety našla na Labužníku v diskuzi. Někdo tam dal odkaz na knihu Thomase Cloueta Minirolky (viděla jsem ji i u nás v knihkupectví) a ukázky z knihy se mi líbily natolik, že jsem některé zrealizovala a mnohé jsem si upravila pro naše české suroviny a rodinné chutě :)
Tapenáda z oliv
22. 8. 2013
Tuto pastu, pomazánku, pochutinu potkáte všude, kde se pěstují olivy, které jsou její základní součástí. Pak už se další přísady mohou lišit, nám chutná ta klasická - s ančovičkami, česnekem a petrželkou :)
Tortillové roládky
1. 6. 2013
Pikantní pohoštění v tortillách. Do tortillových placek se totiž dá s úspěchem zabalit i studená náplň a je to moc dobré.
Tortilly si můžete vyrobit podle tohoto receptu https://mlsoty.estranky.cz/clanky/zakladni-recepty/tortilly.html nebo koupit.
Špenátová roláda
29. 5. 2013
Špenátové těsto s výraznou náplní. Velice efektní i chutné pohoštění :)
Čabajková pomazánka
27. 5. 2013
Výrazná klobáska nepotřebuje žádné vymyšlenosti, co se týká přísad. Méně je více :)