Jdi na obsah Jdi na menu
 


Salát z volské tlamy podle Viléma Vrabce

21. 1. 2018

 

salat-z-volske-tlamy2.jpg

Suroviny:

600 g očištěné, kůže zbavené volské tlamy (nebo hovězích líček)

voda

1/8 l octa

sůl

120 g kořenové zeleniny

1 malá cibule

2 bobkové listy

4 zrnka pepře (dala jsem 6)

lžička hořčičných semínek

Na marinádu:

1/10 l octa

1/16 l vývaru z volské tlamy

2 lžíce oleje

lžička hořčice

trošku soli, cukru a pepře

lžička worcesterské omáčky

80 g cibule

Postup:

Očištěné maso z přední části volské tlamy dobře vymyjeme, dáme do hrnce, zalijeme okyselenou vodou a vaříme 4 hodiny (můžeme si pomoct tlakovým hrncem, který dobu zkrátí na polovinu). Potom přidáme očištěnou zeleninu, cibuli a koření a vaříme tak dlouho, až maso změkne. 

Uvařené maso nakrájíme na velmi tenké lupínky, cibuli na drobné kostičky. V hrnku rozmícháme vývar s hořčicí a dochutíme octem a ostatními ingrediencemi na marinádu.

Nalijeme na salát, promícháme a necháme uležet přes noc. Podáváme s pečivem.

Já jsem do salátu ještě přidala tence nakrájené sladkokyselé okurky.

salat-z-volske-tlamy1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zbytek vývaru se zeleninou můžete využít na polévku. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář