Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pečené knedlíky s čerstvou šalvějí

15. 7. 2017

peceny-knedlik-se-saveji.jpgSuroviny:

3 včerejší housky

1-2 cibule

1,5 lžíce nasekané čerstvé šalvěje

sůl, bílý pepř

1 vejce

máslo

mléko

trochu petrželky.

Postup:

Housky nakrájíme na kostičky a na másle opečeme dorůžova. Na dalším kousku másla zvona a doměkka podusíme drobně nakrájenou cibuli.

Necháme vše zchladnout, přidáme vejce, posekané bylinky, okořenéme a zvlhčíme mlékem. Hmota musí být vláčná, ale ne přípiš mokrá.

Vytvoříme kulaté knedlíky, které přidáme k masu na pekáček na posledních 35 minut a dopečeme společně.

Pokud knedlíky podáváme bez masa, opékáme je na oleji ze všech stran dorůžova.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář