Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborové palačinky

3. 1. 2014

bramborove-palacinky.jpgSuroviny:

Palačinky: 600 g malých moučných brambor, 3 lžíce hladké mouky, 1/8 l husté smetany, sůl, pepř, 5-6 vajec, muškátový oříšek, přepuštěné máslo (je chutnější) nebo olej na smažení.

Náplň: 300 g měkkého tvarohu, sůl, čerstvé nebo mražené bylinky (nejlepší je pažitka, medvědí česnek apod.), smetana.

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladit. Nebo můžeme využít zbylé brambory od oběda. Prolisujeme nebo nastrouháme je, přidáme smetanu, sůl, pepř, strouhneme trošičku muškátového oříšku, klepneme vejce a vymícháme hladké těsto, které postupně zahustíme moukou. Vyzkoušíme malý vzorek, podle potřeby dohustíme moukou. Těsto ale nesmí být moc tuhé, lámalo by se.

Na pánvi lehce potřené tukem pečeme palačinky. Těsto musíte na pánev rozetřít, je trošku hustší než běžné těsto na palačinky.

Tvaroh rozmícháme se solí a bylinkami, naředíme smetanou podle potřeby.

Palačinky naplníme tvarohem a podáváme se salátem.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Mohu jen doporucit

(Jitkas, 28. 1. 2014 6:33)

Neobycejne jednoducha zalezitost, ve finale uzasne dobre jidlo. Pouzila jsem zbytek br.kase, takze jsem dala jen o neco mene smetany.

Re: Mohu jen doporucit

(Jarka, 28. 1. 2014 7:26)

Děkuji, mám radost, že chutnalo :)