Jdi na obsah Jdi na menu
 


Luštěniny, sója, pohanka a spol.

Příspěvky

Bulgur s pečenou zeleninovou "duhou"

30. 10. 2016

bulgu-s-duhovou-zeleninou.jpgBulgur je loupaná předvařená pšenice, chutnější je celozrnný. S pečenou zeleninou vytvoří chutné bezmasé jídlo, ale nic vám nebrání k němu přiložit třeba kuřecí steak :)

 

Jáhly s rýží zapečené se sušenými houbami

12. 2. 2016

jahly-s-houbami.jpgInspirací mi byl recept na Topreceptech

https://www.toprecepty.cz/recept/46549-jahelny-hubnik/

Ale udělala jsem v něm nějaké změny :)

 

(Nejen) Novoroční čočka po itasku

1. 1. 2015

novorocni-cocka.jpgNovoroční čočka nemusí být jen klasika, zkuste tuhle chuťově zajímavější a zdravější variantu:)

 

Rýžové koule

26. 5. 2013

341.jpgDo rýžového papíru se nemusí balit jen jarní závitky :)

 

Jáhly s houbami a rajčaty

6. 3. 2013

203.jpgJáhly jsou z loupaného prosa. Obsahují hodně tuku, proto jim hrozí žluknutí při nesprávném skladování. Uchovávám je v dobře uzavřeném obalu v spodní části chladničky. Předejít nahořklé chuti lze dvojím spařením vřelou vodou.

 

Pohankové placky se špenátem a sýrem

6. 3. 2013

512.jpgTyhle placky jsem našla na www.mamincinyrecepty.cz a hned mě zaujaly. Jsou přesně takové, jaké má být zdravé jídlo: jednoduché, barevné a hlavně chutné :)

 

Pohanka s cizrnou a žampiony

6. 1. 2013

096.jpgTelevizní pořad Pod pokličkou byl velice zajímavý a poučný. Ukazoval lidem, že není jedno, co jíte. A že dobře a chutně jíst lze i zdravě :)

 

Kontrabáš

6. 1. 2013

kontrabas.jpgTohle bylo první jídlo s pohankou, kdy jsem si pohanku opravdu zamilovala a i moje rodina si čas od času vyžádá zopakování.

 

Cizrnový guláš se zeleninou

2. 1. 2013

277.jpgCizrna patří mezi dříve hojně využívané luštěniny, v poslední době ji berou  na milost i ti, kdo jinak luštěniny moc nejedí. Má oříškovou chuť a velké možnosti kombinací.

 

Čočka s hruškami a uzeným masem

2. 1. 2013

211.jpgNezvyklá, ale velmi svěží kombinace :)