Jdi na obsah Jdi na menu
 


Drůbež

Příspěvky

Kuře po baskicku

4. 4. 2017

kure-po-baskicku.jpgBaskicko je region na severu Španělska. Kuře po baskicku je místní lidový recept a jako takový je jednoduchý a přitom plný chuti. Doporučuju k vyzkoušení. :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Drůbež | Komentářů: 0

Kuřecí válečky s celerovým pyré a žampiony

12. 3. 2017

kureci-valecky2.jpgTrošku složitější jídlo, ale chuťově moc dobré. Válečky můžete připravit i z králičích hřbetů, u nás ale jím králíka jen já.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Drůbež | Komentářů: 0

Kuřecí plátky s gremolatou

11. 2. 2017

kureci-platek-s-gremolatou.jpgProtože sehnat u nás telecí, natož ossobuco, je nadlidský úkol, poradila mi kamarádka, že mohu gremolatu vyzkoušet i s kuřecím masem. Moc nám chutnalo, díky, Jituš :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Drůbež | Komentářů: 0

Pečená půlka husy

27. 12. 2016

pulka-husy-pecena.jpgMožná si myslíte, že půlka husy se peče stejně jako husa celá. Ano i ne. Když ji budete péct klasicky naplacato, snadno se stane, že se maso vysuší, protože husa se peče dlouho. Nabízím trik starých hospodyněk :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Drůbež | Komentářů: 0

Kuřecí prsa v bresaole a špenátových listech dušená s houbami shitake a pórkem

19. 10. 2016

prsa-ve-spenatu2.jpgVypadají na složitou přípravu, ale opak je pravdou :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Drůbež | Komentářů: 0

Kuřecí křídla s bramborami a zeleninou v lorně

30. 6. 2016

kridla-v-lorne2.jpgKuřecí křídla pečená i s přílohou v lorně jsou také skvělá bašta, jsou zauzená, mírně pikantní, voňavá.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Drůbež | Komentářů: 0

Krůtí rolka se sušenou šunkou a bylinkami

20. 6. 2016

kruti-rolka2.jpgBylinky i sušená šunka krůtí maso skvěle ochutí. Zkuste :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Drůbež | Komentářů: 0

S´- čchuanské kuře à la Kung Pao

2. 3. 2015

kung-pao.jpgÚtlá knížečka Počítání nudliček v jarní polévce bývala nesehnatelnou biblí labužníků v 70-80 tých letech minulého století. Knížečka seznamovala Čechy s čínskou kuchyní v její rozmanitosti. Postupem let a hlavně neustálým nahrazováním se mezi lidmi pod názvem Kung pao šířil docela jiný recept. Z původního zůstalo jen maso a buráky, někdy ani ty ne :D

Knížku jsem před lety koupila v antikvariátu za 5,- Kč. I já jsem si recept nepatrně upravila, protože v letech, kdy knížka vyšla, nebyla u nás např. známa jarní cibulka, dával se pórek nebo cibule. Díky novějším poznatkům o čínské kuchyni a dostupnějším surovinám může toto jídlo chutnat alespoň autentičtěji, protože přenést národní kuchyni někam jinam beze zbytku asi nelze :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Drůbež | Komentářů: 0

Husí stehna v šouletu

26. 12. 2014

husa-v-souletu.jpgŽidovská věrouka je mi cizí, nicméně tohle jejich jídlo je moc dobré a určitě stojí za to ho vyzkoušet.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Drůbež | Komentářů: 0

Špízy z krůtích prsou se slaninou a sušenými švestkami

9. 11. 2014

spiz2.jpgSušené švestky se k masu dobře hodí a slanina tuto kombinaci zdárně doplňuje.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Drůbež | Komentářů: 2