Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pomazánky, saláty a studená kuchyně

Příspěvky

Salát s bramborami a balzamikovým kuřetem

15. 7. 2017

salat-s-balzamikovym-kuretem.jpgV některé z tištěných kuchařek jsem kdysi zahlédla nápad uvařit kuřecí prsa v balzamikovém octu a po zchladnutí použít do salátu. Konečně tedy došlo na realizaci. Kuře dává salátu zajímavou barvu, chuť balzamika nebyla příliš výrazná. Zkuste. :)

 

Salát s tuňákem a vejci

11. 5. 2017

salat-s-tunakem-a-vejci-2.jpgKlasika, ale skvělá :)

 

Salát s tuňákem a těstovinami

7. 5. 2017

salat-s-tunakem-a-testovinami.jpgTěchto salátů existuje hodně. Tento je trošku jiný, nehyzdí ho žádná majonéza ani jogurtová zálivka, protože si myslím, že se k rybě nehodí.

 

Salát z rukoly

4. 9. 2016

rukolovy-salat-vlasticka.jpgVýrazná chuť rukoly asi nevyhovuje každému, ale my ji máme rádi. Tenhle recept mám od kamarádky Vlasty už delší dobu. Doporučuju :)

 

Křupavá nakládaná zelenina

1. 7. 2016

zelenina-v-morske-soli.jpgNa tento skvělý recept, který původně býval na Labužníku, mě upozornila kamarádka, která zeleninu ochutnala přímo od autorky receptu. Zelenina je výborná jako příloha k masu - třeba grilovanému. Doporučuju vyzkoušet :)

 

Slanoví - slané "cukroví"

28. 3. 2016

slanovi.jpgSlané "cukroví" oceníte, když už se na sladké nemůžete ani podívat :)

 

Hummus

31. 1. 2016

hummus-zmens.jpgSlavná orientální pomazánka z cizrny nám moc chutná. Zkoušela jsem i jiné varianty, ale tahle základní je top :)

 

Rybí řízky jako utopenci

16. 1. 2016

kapr-jako-utopenec2.jpgUtopence z buřtů děláme tak dvakrát - třikrát za rok, ale rybí utopence jen kolem Vánoc. Štědrý den je totiž jediný, kdy smažím z kaprů řízky, během roku si občas na kaprovi pochutnáme, ale v jiných úpravách. Vánoční kapři bývají minimálně dva a protože další dny o zbylé řízky už není velký zájem, začala jsem je nakládat stejně jako nakládám špekáčky. Nakládám je hned na Boží hod vánoční, aby na Silvestra a po něm mohly být skvělou chuťovkou, protože kosti díky nálevu změknou natolik, že nejsou patrné a rybu můžete jíst bez otravného obírání.

 

Pomazánka ze Šmakouna s žervé a bylinkami

8. 11. 2015

pomazanka-smakoun.jpgŠmakoun je hmota z vaječného bílku. Je velmi dietní a sám o sobě bez chuti, což umožňuje nepřeberné možnosti v úpravě a ochucení. Lze jej upravit v teplé i studené kuchyni, dnes už existuje spousta chuťových variant - uzený, marinovaný, ovocný do dezertů. Zkusila jsem ho napodobit v domácích podmínkách, ale není to ono. Technologie jeho výroby je zcela jedinečná :)

 

Pomazánka z cukety

24. 9. 2015

cuketova-pomazanka.jpgMoc dobrá, vyzkoušejte :) Kdysi jsem ji dělávala s uzeninou, většinou špekáčkem nebo měkkým salámem. Ale poslední roky se snažím uzeninu omezovat a nahrazovat zdravějšími alternativami - zde například uzeným tofu.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

následující »