Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ostatní

Příspěvky

Cibulové kroužky plněné mletým masem a smažené

11. 8. 2016

plnena-ibule.jpgKdyž máte mleté maso koupené u spolehlivého řezníka, je večeře během půl hodiny hotová :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 2

Telecí pečené s bylinkami

23. 1. 2016

teleci-zmens..jpgTelecí je u nás vzácné a nebo chodím málo často k řezníkovi. Naposledy jsem ho vařila holkám, když byly ještě malé cácorky a to už je bezmála 20 let. Původně jsem šla pro úplně jiné maso a na pultě poslední dva asi kilové kousky telecí kotlety (pečeně) s kostí. Já hloupá jsem vzala jen jeden kus, ten druhý mohl počkat pár dní v mrazáku. No, možná za dalších 20 let, až zase náhodně natrefím na telecí, budu moudřejší - však chybama se člověk učí, ne? :D

Maso bylo jako dort, jemně ochucené, ostatně telecí moc nepotřebuje.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 2

Čevapčiči

31. 5. 2015

cevapcici.jpgČetla jsem tolik receptů na čevapčiči a každý jiný. Já dělám čevapčiči leta letoucí podle tchýně a stejný recept jsem našla i v tištěných kuchařkách.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 0

Paštika z divoké kachny

7. 1. 2014

kachni-pastika.jpgVyhráli jsme na mysliveckém plese v tombole divokou kachnu. Už jsem jednou dělala paštiku z divoké kachny, takže jsem nevstupovala do zcela neznámých vod. Opět to bylo vynikající jídlo a byla jsem velmi pochválena.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 0

Karbanátky z mletého masa s jablky a šalvějí

10. 11. 2013

karbanatky.jpgTenhle šťavnatý karbanátek nevšední, ale lahodné chuti jsem před časem dělala podle 1974Andrey z Topreceptů. Vyzkoušejte také :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 0

Bigos

16. 9. 2013

bigos.jpgNastává podzim a s ním i čas na vydatnější jídla, která zahřejí :) Receptů na tuto polskou baštu je mnoho, vlastně se dá říci, že se recept mění rodinu od rodiny. Základ ale zůstává - více druhů masa a zelí kysané i čerstvé. A věřte, pochutnáte si, jako jsme si pochutnali my.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 0

Pastýřský koláč - slavný Shepherd's Pie

10. 5. 2013

pastyr-fin.jpgTento původem irský masový pokrm se správně dělá z masa jehněčího. Ovšem, kde by obyčejný smrtelník z malého města sehnal jehněčí vhodné na mletí? Za hodně drahý peníz zde seženu leda jehněčí na pečení nebo gril a to je škoda masa. Takže jsem vařila z hovězího, což je povolená varianta. V ostatních ingrediencích jsem se snažila zachovat autenticitu. Musím říct, že to bylo velmi dobré a trošku jsem přehodnotila svůj předsudek, že kuchyně Britského souostroví nestojí za mnoho :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 0

Rumunská sarma

6. 3. 2013

538.jpgKdyž točili Kluci v akci v rumunském Banátu, ukazovali tam usedlíci i postup na uvaření téhle dobroty. Vyzkoušejte, stojí za to :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 0

Masové kuličky s ananasem

2. 1. 2013

109.jpgToto zajímavé jídlo jsem našla v jedné americké nízkotučné kuchařce. Když použijete libové maso z kotlety, do omáčky použijete jen lžíci oleje a kuličky pečete na plechu v troubě bez tuku, máte dietní pokrm jako vyšitý :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 0

Karbanátky na pivě

2. 1. 2013

263.jpgČas od času jsem dělala buřty na černém pivě, pak jsme měli pauzu, protože chvíli trvalo, než začali místní řezníci konečně konkurovat velkododavatelům  svými poctivými buřty z kvalitního masa. V mezidobí mne napadla poměrně chutná variace z mletého masa, maso si namelte sami nebo nechte namlít u spolehlivého řezníka.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 0