Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ostatní

Příspěvky

Špízy s uzeným masem a chlebem

15. 7. 2017

spizy-s-uzenym-masem.jpgJednoduchá rychlovka.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 0

Cibulové kroužky plněné mletým masem a smažené

11. 8. 2016

plnena-ibule.jpgKdyž máte mleté maso koupené u spolehlivého řezníka, je večeře během půl hodiny hotová :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 2

Telecí pečené s bylinkami

23. 1. 2016

teleci-zmens..jpgTelecí je u nás vzácné a nebo chodím málo často k řezníkovi. Naposledy jsem ho vařila holkám, když byly ještě malé cácorky a to už je bezmála 20 let. Původně jsem šla pro úplně jiné maso a na pultě poslední dva asi kilové kousky telecí kotlety (pečeně) s kostí. Já hloupá jsem vzala jen jeden kus, ten druhý mohl počkat pár dní v mrazáku. No, možná za dalších 20 let, až zase náhodně natrefím na telecí, budu moudřejší - však chybama se člověk učí, ne? :D

Maso bylo jako dort, jemně ochucené, ostatně telecí moc nepotřebuje.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 2

Čevapčiči

31. 5. 2015

cevapcici.jpgČetla jsem tolik receptů na čevapčiči a každý jiný. Já dělám čevapčiči leta letoucí podle tchýně a stejný recept jsem našla i v tištěných kuchařkách.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 0

Paštika z divoké kachny

7. 1. 2014

kachni-pastika.jpgVyhráli jsme na mysliveckém plese v tombole divokou kachnu. Už jsem jednou dělala paštiku z divoké kachny, takže jsem nevstupovala do zcela neznámých vod. Opět to bylo vynikající jídlo a byla jsem velmi pochválena.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 0

Karbanátky z mletého masa s jablky a šalvějí

10. 11. 2013

karbanatky.jpgTenhle šťavnatý karbanátek nevšední, ale lahodné chuti jsem před časem dělala podle 1974Andrey z Topreceptů. Vyzkoušejte také :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 0

Bigos

16. 9. 2013

bigos.jpgNastává podzim a s ním i čas na vydatnější jídla, která zahřejí :) Receptů na tuto polskou baštu je mnoho, vlastně se dá říci, že se recept mění rodinu od rodiny. Základ ale zůstává - více druhů masa a zelí kysané i čerstvé. A věřte, pochutnáte si, jako jsme si pochutnali my.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 0

Pastýřský koláč - slavný Shepherd's Pie

10. 5. 2013

pastyr-fin.jpgTento původem irský masový pokrm se správně dělá z masa jehněčího. Ovšem, kde by obyčejný smrtelník z malého města sehnal jehněčí vhodné na mletí? Za hodně drahý peníz zde seženu leda jehněčí na pečení nebo gril a to je škoda masa. Takže jsem vařila z hovězího, což je povolená varianta. V ostatních ingrediencích jsem se snažila zachovat autenticitu. Musím říct, že to bylo velmi dobré a trošku jsem přehodnotila svůj předsudek, že kuchyně Britského souostroví nestojí za mnoho :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 0

Rumunská sarma

6. 3. 2013

538.jpgKdyž točili Kluci v akci v rumunském Banátu, ukazovali tam usedlíci i postup na uvaření téhle dobroty. Vyzkoušejte, stojí za to :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 0

Masové kuličky s ananasem

2. 1. 2013

109.jpgToto zajímavé jídlo jsem našla v jedné americké nízkotučné kuchařce. Když použijete libové maso z kotlety, do omáčky použijete jen lžíci oleje a kuličky pečete na plechu v troubě bez tuku, máte dietní pokrm jako vyšitý :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Ostatní | Komentářů: 0