Něco z Itálie
Příspěvky
Přírodní telecí plátky - Scaloppine
30. 12. 2018
Velmi chutná varianta přírodních plátků, minimalistický recept přesně tak, jak to mám ráda. Jen pár přísad k základní ingredienci (dobrému masu) a ve výsledku bašta - však zkuste. :)
Risotto s pečenými kaštany
11. 11. 2018
Pro nás netradiční druh rizota, krémové, kde jednou z hlavních složek jsou pečené kaštany a čerstvé bylinky. Zkuste, je lahodné. :)
Rajčatová salsa
25. 9. 2018
Studenou omáčku z čerstvých rajčat používám hlavně k nokům, těstovinám, na bruschetty a jako náplň třeba do taštiček Sofficini, odkaz na ně najdete v receptu.
Bramborové "skočdohubky"
28. 8. 2018
Saltimboca je známý italský pokrm z telecího nebo kuřecího masa, na který položíme sušenou šunku a čerstvou šalvěj a společně opékáme. Zkusila jsem místo masa použít tenké plátky brambor a vznikla pikantní chuťovka. :)
Palačinky zapečené s chřestem a bešamelem
29. 4. 2018
Trošku pracnější jídlo, ale výborná chuť. Zkuste. :)
Risotto milanese (Šafránové risotto po milánsku)
26. 2. 2018
Je výborné i samotné, ale ve spojení s dušeným masem osso buco je to koncert pro chuťové buňky. :)
Osso buco
26. 2. 2018
Osso buco je plátek telecí kližky včetně morkové kosti. Upravuje se dušením, čímž maso změkne tak, že jej lze odkrojit lžící. Až na něj někde natrefíte, neváhejte a kupte, stojí za to. :)
Zeppole di San Giuseppe (Zeppole svatého Josefa)
18. 3. 2017
Moučník, který se skvěle hodí na svátek Josefů. Odpalované těsto a vanilkový krém, zdobené višní - kdo by odolal :)