Jdi na obsah Jdi na menu
 


Něco z Itálie

Příspěvky

Jarní risotto (risotto primavera)

21. 5. 2018

risotto-primavera.jpegVýborné jarní jídlo plné čerstvé zeleniny. Zkuste. :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Něco z Itálie | Komentářů: 0

Palačinky zapečené s chřestem a bešamelem

29. 4. 2018

stazeny-soubor.jpgTrošku pracnější jídlo, ale výborná chuť. Zkuste. :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Něco z Itálie | Komentářů: 0

Risotto milanese (Šafránové risotto po milánsku)

26. 2. 2018

 safranove-risotto.jpgJe výborné i samotné, ale ve spojení s dušeným masem osso buco je to koncert pro chuťové buňky. :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Něco z Itálie | Komentářů: 0

Osso buco

26. 2. 2018

 osso-buco1.jpgOsso buco je plátek telecí kližky včetně morkové kosti. Upravuje se dušením, čímž maso změkne tak, že jej lze odkrojit lžící. Až na něj někde natrefíte, neváhejte a kupte, stojí za to. :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Něco z Itálie | Komentářů: 0

Základní krémové risotto

19. 11. 2017

risotto-zakladni.jpgZákladní zeleninové risotto tak, jak ho dělají v Itálii.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Něco z Itálie | Komentářů: 0

Zeppole di San Giuseppe (Zeppole svatého Josefa)

18. 3. 2017

zeppole3.jpegMoučník, který se skvěle hodí na svátek Josefů. Odpalované těsto a vanilkový krém, zdobené višní - kdo by odolal :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Něco z Itálie | Komentářů: 0

Gremolata (též gremolada)

11. 2. 2017

gremolata.jpgGremolata(da) je italské bylinkové "ochucovadlo" z jemně nasekané plocholisté petržele, citronové kůry a česneku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Něco z Itálie | Komentářů: 0

Risotto s kuřecím masem a špenátem (Risotto con pollo e spinaci)

14. 1. 2017

risotto1.jpgDalší z rodiny krémových risott. Toto je malinko složitější díky základu - soffrittu - ale práce se vyplatí. Chuť je skvělá :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Něco z Itálie | Komentářů: 0

Frittata s cuketou

28. 9. 2016

frittata-2.jpgPřipomíná naši vaječnou omeletu, ale má mechovou strukturu, je vyšší a liší se i postupem. Zkuste, nám chutnala moc :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Něco z Itálie | Komentářů: 0

Pasticcio

4. 9. 2016

pasticcio1.jpgTěstoviny zapečené s ragú a bešamelem. Dobré jídlo, které lze připravit z boloňského ragú. Pokud máte zavařené ve sklenici jako já, je příprava oběda poměrně rychlá.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Něco z Itálie | Komentářů: 2

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

následující »