Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hovězí

Příspěvky

Hovězí satay

4. 6. 2017

satay.jpgSatay (saté) jsou tenké kousky masa napíchnuté na špejli a grilované. Asijský recept je trošku náročnější na suroviny, ale někdy je třeba udělat výjimku. Satay se podávají s arašídovou omáčkou. Je to dobrota.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Hovězí | Komentářů: 2

Roštěná dušená na cibuli

31. 1. 2016

videnska-rostena-001.jpgPokud seženete dobře odleželou roštěnou, určitě udělejte klasickou vídeňskou roštěnou. Já si musím vypomáhat dušením.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Hovězí | Komentářů: 0

Hovězí tokáň

20. 7. 2015

tokan.jpgNa první pohled je hodně podobný našemu guláši, ale má jiný postup a neobsahuje mletou papriku. Zkuste :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Hovězí | Komentářů: 0

Sekaný biftek

21. 9. 2014

sekany-biftek.jpgSekaný biftek není karbanátek :) Mleté maso se neochucuje cibulí ani česnekem, pro kompaktnost se nepřidává vejce ani namočená houska. Jen pár základních ingrediencí dochutí kvalitní maso, nechá se odležet a ve výsledku dobrota, to mám ráda ;-)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Hovězí | Komentářů: 0

Hovězí guláš po mexicku

13. 1. 2014

gulas-po-mexicku.jpgMexický guláš si pamatuju ze školní jídelny - maso v protlakové omáčce s hráškem a k tomu kopeček rýže posypaný eidamem. Nic moc. Tento je jiný, kdo hledá vzpomínky na školní jídelnu, musí hledat jinde :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Hovězí | Komentářů: 0

Hovězí líčka v kořeněné pivní omáčce

7. 3. 2013

licka.jpgTenhle recept jsem našla na netu a bylo to moje první seznámení s hovězími líčky. Jsem za to ráda, tenhle recept splňuje všechny moje požadavky na výbornou baštu - absence dochucovadel, pečlivě promyšlená kombinace chutí, přiměřená pracnost.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Hovězí | Komentářů: 0

Hovězí líčka na víně:

1. 1. 2013

570.jpgHovězí líčka proslavil v televizi pan Pohlreich. A je to dobře, je to výborné šťavnaté maso. Jen je škoda, že řezníci zareagovali prudkým zvýšením cen dříve odpadového masa. Ale aspoň už jsou občas k sehnání.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Hovězí | Komentářů: 0

Hovězí s perníkovou omáčkou

1. 1. 2013

448.jpgZajímavá chuť. Vyzkoušejte :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Hovězí | Komentářů: 0

Hovězí s omáčkou z čerstvých rajčat

1. 1. 2013

363.jpgTohle jídlo mě naučila moje tchýně, která vařila výborně, ale kvůli svým konzervativním mužům - manžel a syn - střídala jen několik jimi uznávaných klasických jídel. Ovšem ta uměla bravurně :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Hovězí | Komentářů: 0