Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vepřové

Příspěvky

Bylinková roláda z karé (= kotleta bez kosti)

5. 10. 2017

bylinkova-rolada.jpgKaré nekupujeme moc často, ale tentokrát jsem kus tohoto masa dostala, takže jsem musela vymyslet, jak ho zužitkovat. Jako často, je můj recept minimalistický - z mála surovin dobré jídlo. Zkuste :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vepřové | Komentářů: 0

Vepřové plněné špenátem

12. 3. 2017

veprove-plnene-spenatem.jpgMůžete použít karé nebo kotlety v celku. Ani krkovice by nebyla špatná :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vepřové | Komentářů: 0

Špízy z vepřové panenky s jablky a šalvějí

11. 9. 2016

spizy-s-jablky2.jpgSkvělé spojení chuti vepřového masa, jablek a šalvěje máme dávno prověřenou. Tyto základní suroviny jsem doplnila slaninou a cibulí a nabodené na špízu grilovala. Moc dobré to bylo :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vepřové | Komentářů: 2

Trhané maso

25. 8. 2016

ciabatta-s-veprovym2.jpgTento americký hit se ujímá i u nás. Předem naložené maso pečete pomalu několik hodin, až se téměř rozpadá a jde lehce natrhat vidličkami. Je měkoučké a velmi šťavnaté.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vepřové | Komentářů: 0

Ohnivá lorna

1. 5. 2016

lorna2.jpgLorna je skvělá věc. Už léta dělají maso ve velké dvoukomínkové lorně moji mužští kolegové na konec školního roku. Ale až loni jsem zjistila, že malé lorny, takové rodinné, na 6-8 porcí, lze koupit na netu. Maso v lorně se udí, peče a dusí zároveň a jeho chuť je skvělá. Pod lornou se topí dřevěným uhlím nebo tvrdým dřevem - mám švestkové a jabloňové dřevo.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vepřové | Komentářů: 0

Kotlety plněné klobásou

20. 2. 2016

kotleta-fin.jpgPikantně naplněnému masu málokdo odolá.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vepřové | Komentářů: 0

Vepřové plátky v sezamu

6. 12. 2015

veprove-v-sezamu.jpgChutná varianta vepřových plátků, vyzkoušejte :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vepřové | Komentářů: 0

Mletý řízek se sýrem

16. 10. 2014

holandsky-rizek.jpgTaké se mu říká Holandský řízek. Je z mletého vepřového masa a sýra, nejlépe nějakého tučnějšího, já jsem měla goudu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vepřové | Komentářů: 0

Kološvárské zelí

18. 5. 2014

kolosvar.jpgVynikající maďarské pikantní jídlo z masa, kysaného zelí a rýže. Dohromady tvoří báječnou symfonii chutí, plnou a sytou. V každé rodině se dělá malinko jinak, nám chutná tato verze:)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vepřové | Komentářů: 4

Vepřové kosti pečené v medovočesnekové marinádě

23. 3. 2014

medova-zebirka.jpgSpojení medu, česneku a chilli a použití na vepřová žebírka je labužníkům známé. Já jsem tentokrát pekla tzv. křížové kosti, někde to koupíte pod názvem vepřové ocásky. Je to kus křížové kosti s kusem libového a šťavnatého masa. Mňam! Recept jsem doplnila o rozmarýn a byla to dobrá volba, rozmarýn se k této kombinaci skvěle hodí :)

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vepřové | Komentářů: 4