Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborový guláš

3. 12. 2013

brgul.jpgSuroviny:

Asi 600 g syrových brambor, sádlo, 1 velká cibule, 3-4 stroužky česneku, sůl, pepř, drcený kmín, mletá paprika sladká i pálivá, majoránka, 2-3 paprikové klobásy, lžíce polohrubé mouky.

Postup:

Na sádle osmahneme drobně nakrájenou oloupanou cibuli dorůžova, zasypeme větší špetkou kmínu a oběma paprikami (každý dá dle chuti, pálivé dávám 1/4-1/2 lžičky a sladké 2 vrchovaté lžičky), zasmahneme, přisypeme mouku, promícháme a po chvilce zalijeme studenou vodou nebo vývarem (výborný je z vepřového masa). Rozmícháme mouku, uvedeme k varu a do vařícího vsypeme oloupané brambory nakrájené na kostky. Osolíme a opepříme. Česnek rozetřeme se solí, 2/3 množství vložíme do guláše ihned, zbytek až úplně na závěr. Vaříme mírným varem, dokud brambory nezměknou. Klobásy oloupeme (pokud to jde), nakrájíme na půlkolečka a na teflonové pánvi osmahneme dočervena. Do hotového guláše dáme osmahnuté klobásy i s vypečeným tukem a dochutíme zbytkem česneku a majoránkou.

Pozn. Poslední dobou se snažím minimalizovat naši spotřebu bílé mouky, takže podobná jídla dělám tak, že nedělám jíšku (nepřidávám do základu žádnou mouku), ale po uvaření vylovím asi polovinu brambor a rozmačkám nebo rozmixuju a těmi zahustím jídlo. Zkuste

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář