Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brambory a špenát netradičně

17. 2. 2013

456.jpgSuroviny:

1 kg brambor, 400 g čerstvého nebo mraženého listového špenátu (čerstvý je lepší), 1 lžičky drcených hořčičných semínek, 1 rovná lžička drceného římského kmínu, velká špetka pálivé papriky nebo 1 feferonka, 1 stroužek česneku, 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru, citrónová šťáva, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce přepuštěného másla. K podávání bílý jogurt.
 

Postup:

Oloupané a na sousta nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. V třecí misce rozdrtíme hořčičná semínka a římský kmín, přendáme do misky a přidáme prolisovaný česnek, pálivou papričku a zázvor. Zakápneme citrónovou šťávou a dvěma lžícemi vody. Uvařené brambory scedíme, trošku protřepeme, aby se narušil jejich povrch a necháme okapat. Na hluboké pánvi rozpálíme olej a máslo a opékáme na něm brambory ze všech stran dozlatova a dokřupava. Brambory dáme stranou a do pánve vlijeme směs koření a citronu, vaříme, dokud se tekutina neodpaří. Hezky to voní. Pak zvýšíme plamen, přidáme omytý a okapaný špenát a vaříme prudce asi 2-3 minuty, dokud listy neovadnou. V tomto okamžiku do pánve vrátíme brambory, společně promícháme a je hotovo. Tuto nezvyklou, ale překvapivě chutnou kombinaci podáváme s bílým jogurtem.
Zdroj: Apetit 3/2005
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář