Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bulgur s pečenou zeleninovou "duhou"

30. 10. 2016

bulgu-s-duhovou-zeleninou.jpgSuroviny:

300g bulguru

olej

sůl, pepř

2 červené cibule

250 g brokolice

1 žlutá paprika

1/2 máslové dýně

1 velká mrkev

1 červená paprika

2 rajčata

Bylinky dle chuti (např. rozmarýn, tymián, šalvěj, bazalka)

Postup:

Zeleninu očistíme a nakrájíme na sousta. Každý druh zvlášť seřadíme na plech na pečení podle barev duhy: zcela vlevo červenou cibuli, pak brokolici, žlutou papriku, dýni, mrkev, rajčata a červenou papriku. Pokapeme olejem, přidáme bylinky a upečeme v toubě při 180-200°C doměkka. Trvá to asi 25-30 minut. Pak teprve osolíme (kdybychom solili na začátku, zelenina by pustila hodně vody)

Bulgur uvaříme podle návodu a smícháme se zeleninou a podáváme.

duhova-zelenina.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář