Baudyšovy gnocchi
Astronom pan Baudyš byl kdysi na návštěvě v pořadu Kluci v akci. Tohle rychlé jídlo podle něj jsme brzy vyzkoušeli doma a od té doby patří k našim oblíbeným. Zkuste také :)
Suroviny:
500 g bramborových gnocchi
200 g anglické slaniny
500 g žampionů
2-3 cibule
olivový ole
drcený kmín, sůl.
Postup:
Gnocchi připravíme podle návodu a trochu zakápneme olejem, aby se neslepily. Na oleji osmažíme na větší kostky nakrájenou slaninu, vyjmeme z výpeku, vložíme do něj žampiony a oloupané cibule nakrájené na větší kousky. Zprudka je opečeme za všech stran, vydatně pokmínujeme, vložíme zpět slaninu, přidáme gnocchi, podle chuti dosolíme a promícháme. Podáváme se zeleninovým salátem.
Pozn.: můžete gnocchi opékat syrové zároveň se slaninou, změknou a ještě získají lahodnou kůrčičku, poslední dobou to dělám takhle.